2017-04-03

Risus - A Mindenes Szerepjáték

Ez a gyűjtőoldal a Risus szerepjáték magyar fordításához készült, a továbbiakban itt fognak megjelenni a kapcsolódó linkek és kiegészítések is.

Az eredeti angol 2.01 verzió (a fordítás is ebből készült) ingyenesen letölthető a DriveThruRPG oldalról.
További (angol nyelvű) kiegészítésekért mindenképpen a Risusiverse kezdőoldal ajánlott. Elég aktív a G+ közösségük, de jelen vannak a Reddit-en is.

A magyarra fordítás és szerkesztés legfrissebb állapota itt található: PDF (v1.1)
Ez a verzió már rendes formázást és elrendezést tartalmaz, és valamennyire követi az eredeti négyoldalas, sűrített formátumot és képek is kerültek bele. A Risus Companion fordítását nem vállalhatom, hiszen az fizetős termék és jóval méretesebb darab is lenne. Beszerzése nem kötelező, de hasznos lehet, ha komolyabban érdekel a játékrendszer.

Készülőben van viszont egy Risusiverzum Kalauz c. kiadvány, amiben pár válogatott, a fent linkelt Risusiverse-ről lefordított háziszabály és kiegészítő kap majd helyet. Várhatóan hamarosan letölthető lesz egy kezdeti változat, amiben az elég méretes Risus Magic, illetve a kiegészítő szabályok közül az Evens Up, a Dungeon Master the RPG, és még néhány hasznos írás magyar változata kap majd helyet.